четвер, 22 квітня 2021 р.

Музичне мистецтво 7 клас

Тема: Музика з телеекрану

Мета: Ознайомити з музикою з телеекрану, розглянути музику, створену до кінофільмів, телесеріалів та мультфільмів, ознайомити з особливостями жанру музики до кінофільмів, ознайомити із піснями про війну, створеними до кінофільмів, ознайомити із творчістю композиторів, які створювали музику до кінофільмів. Розвивати вміння учнів уважно слухати музику до кінофільмів та надавати характеристику цим творам, розвивати вміння аналізувати музичні твори, пов’язані із кінофільмами про війну, розвивати вміння виконувати пісні під акомпанемент інструмента та під фонограму. Виховувати ціннісне ставлення до музики до кінофільмів, виховувати повагу до музичних творів про захисників.

Урок в YouTube 

!!!«Сімнадцять миттєвостей весни» — радянський багатосерійний телефільм за однойменним романом Юліана Семенова. Події розгортаються навесні 1945 року, наприкінці Другої світової війни.

Мікаел Тарівердієв  радянський композитор, народний артист, учень А. Хачатуряна. Ім’я композитора відоме завдяки фільмам «17 миттєвостей весни» та «Іронія долі, або 3 легким паром». Упродовж свого творчого шляху створив музику до 132 стрічок. Він також автор камерних вокальних циклів, балетів, опер та органної музики.

«В бій ідуть одні «старики» — художній фільм режисера Леоніда Бикова, знятий у 1973 році, який розповідає про льотчиків - винищувачів у роки Другої світової війни. Фільм насичений піснями, які стати популярними під час війни та після неї. «Візитною карткою» фільму є пісня «Смуглянка». У фільмі звучать пісні «Вечірній дзвін», «Ніч яка місячна», «Дороги...», «За того хлопця», «В землянці» та інші.

Музичне сприймання. /. Цілик, Сестри Тельнюк та гурт «Kozak System». «Повертайся живим».

2 коментарі:

Об’єкт проєктної діяльності №3: Іграшки - амігурумі Основна технологія: технологія виготовлення в’язаних виробів

 Термін виконання проєкту -  24.01 - 15.03 Електронна пошта для зворотнього зв'язку  ksenantoshko5gmail.com