четвер, 24 лютого 2022 р.

Види і технології виконання манікюру. Розра­хунок вартості засобів догляду за руками, ніг­тями та їх порівняння із вартістю послуг кос­метичних кабінетів.

Матеріали сайту https://blog.staleks.com/uk/vidy-manikyura-i-tehniki-ego-vypolneniya/


Турбота про руки і нігті – це запорука сильних і красивих нігтів. Можна виконувати певні процедури самостійно, але багато хто воліє звертатися до фахівців. Від правильно проведених маніпуляцій буде залежати кінцевий результат.

Розрізняють два способи підготовки і проведення манікюру:
● гігієнічний манікюр;
● декоративний манікюр.

При цьому, гігієнічний манікюр послужить основою для якісного декоративного. Різновиди гігієнічного манікюру Залежно від того, якими способами проводиться робота з кутикулою (її розм’якшення і видалення), можна виділити кілька видів манікюру.

1. Класичний (обрізний) манікюр. Найпоширеніший спосіб розм’якшення і видалення кутикули – її розм’якшення спеціальним розчином. З цим видом манікюру знайомляться все початківці майстра на навчальних курсах.

Суть методу полягає в наступному:
● руки клієнтки проходять обробку за допомогою дезінфікуючих засобів;
● нігті підпилюються, їм надають необхідну форму;
● проводиться змочування рук в спеціальному розчині з маслом;
● кутикула обережно відсовується спеціальною паличкою або лопаткою;
● кутикула легко видаляється ножицями або кусачкамидля шкіри;
● руки просушиваются рушником;
● на шкіру наноситься пом’якшувальний крем

2. Європейський (необрізний) манікюр.  Цьому виду манікюру також в обов’язковому порядку навчають на курсах або в нейл-школах. Цей спосіб не травматичний, безпечний, підходить власникам тонкої шкіри з близько розташованими до кутикули кровоносними судинами.

Його основна відмінність в тому, що після обпилювання нігтів і замочування рук, кутикула не обрезается, а відсувається паличкою. Руки клієнта занурюють в вітамінізований розчин, і, коли шкіра розм’якшиться, працювати з кутикулою стає простіше. Після такої обробки кутикула зростає не так швидко, як при обрізанні.

3. Манікюр за допомогою спеціальних препаратів.  Під час навчання майстрам також пояснюють цей спосіб обробки кутикули. На відміну від класичного, такий манікюр вважається швидким і доступним варіантом в домашніх умовах.

Суть методу полягає в нанесенні на поверхню навколо нігтя спеціального складу для розм’якшення на основі фруктових кислот і масел. Після чого кутикула «стирається» спеціальною пемзою. Руки обробляються пом’якшувальним і зволожуючим гелем.
У спеціалізованих магазинах для манікюру є різні засоби від середніх варіантів до найдорожчих за ціною.

4. Апаратний манікюр. Це порівняно новий вид обробки нігтів і кутикули за допомогою спеціального апарату. Обладнання має абразивні насадки (фрези) різного призначення. Апаратний манікюр проводиться без попереднього замочування рук – по сухій шкірі. Така процедура попереджає розшарування нігтів і швидке наростання кутикули, рекомендовано для сухої шкіри.

Роботі з таким апаратом вчать тільки на спеціальних майстер-класах і курсах. За допомогою апарату можна про прибрати кутикулу і різні шкірні нерівності навколо нігтя.

5. Комбінований манікюр. Часто навіть апаратний манікюр не проходить без використання спеціальних інструментів. Популярності набуває комбінований манікюр – це техніка, яка поєднує деякі вищеописані види манікюру. Завдяки такій комплексній обробці нігтьової пластини і кутикули досягається максимальний ефект – манікюр виглядає більш акуратним, кутикула росте повільніше і результат процедури зберігається набагато довше.

Правильно підібраний професійний інструмент має особливе значення в роботі майстра. Продукція бренду STALEKS PRO – це кусачки і ножиці для шкіри або нігтів, лопатки з різними робочими частинами, лазерні пилочки. З ними досягти ідеального результату простіше.

НАВЧАННЯ ДЕКОРАТИВНОМУ МАНІКЮРУ

Існує багато варіантів покриття нігтів і їх дизайну. Навчання нейл арту дає можливість професіоналу дізнатися особливості покриттів нігтів, навчитися підбирати колір до нього.

Декоративний манікюр охоплює такі навички:
● покриття лаком нігтьової пластини;
● нарощування нігтів і їх декоративна обробка;
● розпис на нігтях;
● прикраса нігтів за допомогою елементів декору: стразів, фольги, наклейок та ін.

Навчання декоративному манікюру – це не тільки теоретичні знання по професії, а й практичні вміння. Викладач демонструє майстрам секрети й тонкощі оформлення нігтьової пластини, розповідає, як заощадити час на виконанні процедури, але не втратити в якості.

Колір нігтів є родзинкою стилю, допомагає продемонструвати себе, свій смак і навіть характер. Але не варто забувати про те, що основа гарного декору нігтів – правильний гігієнічний манікюр. Акуратні нігті (навіть без покриття) будуть в будь якій ситуації і з будь-яким вбранням виглядати вишукано.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Об’єкт проєктної діяльності №3: Іграшки - амігурумі Основна технологія: технологія виготовлення в’язаних виробів

 Термін виконання проєкту -  24.01 - 15.03 Електронна пошта для зворотнього зв'язку  ksenantoshko5gmail.com