понеділок, 4 травня 2020 р.

Для вас, 7 - класники!


Ми продовжуємо з вами роботу на кухні. 
Сьогодні мова піде про улюблену всіма страву з яєць – яєчню. Кожна господиня/господар готують її по-своєму. Рецептів приготування – безліч. І при всьому цьому вона завжди смачна.
Спочатку вам слід ознайомитись з навчальним матеріалом, а потім виконати завдання.

Смажені яєчні страви
До смажених страв з яєць належать яєчні і омлети. Смажать ці страви основним способом при температурі 140-160 °С. Смажити яєчню найкраще на чавунній порціонній сковороді або спеціальній сковороді з заглибленням для жовтка.
Норма солі на 1 яйце – 0,25 г. Перед подаванням яєчню посипають подрібненою зеленню петрушки, кропу, цибулі (1-3 г нетто на порцію). Яйця можна смажити у фритюрі при температурі 180 °С по 2-3 шт. на порцію.
Яєчня натуральна.
 На добре розігріту порціонну сковороду з вершковим маслом обережно випускають підготовлені яйця так, щоб не порушити цілісності жовтка. Білок посипають дрібною сіллю, оскільки на жовтку від крупинок солі залишаються світлі плями (сіль знижує температуру зсідання білків). Частину солі можна додати у жир, щоб білок не набрякав і не розривався. Жовток при смаженні можна посипати меленим перцем (0,02 г). Яєчню смажать 2-3 хв. до повного загусання білка. Жовток повинен бути напіврідким.
Подають яєчню у порційній сковороді, яку ставлять на покриту паперовою серветкою закусочну тарілку або перекладають у тарілку, поливають вершковим маслом, посипають подрібненою зеленню. Використовують як самостійну страву, гарячу закуску, а також для бутербродів і доповнення до м'ясних страв.
Яєчня з гарніром. 
Яєчню можна готувати з різними гарнірами – салом шпик, томатами, картоплею або баклажанами, грибами, цибулею, ковбасою, шинкою, сосисками, сардельками, грудинкою, житнім хлібом, твердим сиром.
Для приготування гарнірів сало шпик нарізують скибочками або кубиками і обсмажують до золотистого кольору, сиру або варену картоплю, баклажани, томати нарізують скибочками і обсмажують. М'ясні продукти нарізують кубиками, скибочками, соломкою чи кружальцями (сосиски і ковбасу) і обсмажують 2-3 хв на порціонній сковороді основним способом. Житній хліб нарізують кубиками або скибочками і підсмажують. Ріпчасту цибулю шаткують і пасерують.
На підготовлений гарнір обережно випускають сирі яйця, солять і смажать до повного загусання білка.
Подають так само, як і яєчню натуральну.
 Яєчня з салом. 
Сало шпик нарізують кубиками або скибочками, обсмажують на порціонній сковороді до золотистого кольору, випускають на нього яйця, солять білок і смажать 3-5 хв. Подають яєчню на сковороді.
 Яєчню краще смажити на вершковому маслі, воно надає їй особливо тонкого аромату.

Практична робота.Приготування яєчні

Послідовність виконання роботи:
Вибрати рецепт приготування яєчні. Для цього можна скористатись інформацією, що міститься в уроці, можна передивитись відео, або використати родинний рецепт.



Дібрати необхідний посуд для приготування яєчні.
Дібрати продукти необхідні для приготування яєчні.
Приготувати яєчню.
Подати на стіл.
Роботу виконувати з дотриманням правил безпечної праці.

 Д/з виконати до 16.05
1) виконайте практичну роботу;
2) сфотографуйте процес її виконання і готовий результат;
    3) відправте фотографії на електронну адресу ksenantoshko5@gmail.com

Немає коментарів:

Дописати коментар

Об’єкт проєктної діяльності №3: Іграшки - амігурумі Основна технологія: технологія виготовлення в’язаних виробів

 Термін виконання проєкту -  24.01 - 15.03 Електронна пошта для зворотнього зв'язку  ksenantoshko5gmail.com