четвер, 17 лютого 2022 р.

Технології 11 клас

 Тема: Догляд за нігтями. Зміни форми, конфігурації, забарвлення нігтів і стан здоров'я. Засоби для зміцнення нігтів та обробки кутикули.

Матеріал для ознайомлення:

Доглядаємо за нігтями в домашніх умовах

Наведемо кілька простих правил, дотримання яких у домашніх умовах допоможе зберегти ваші нігті здоровими і красивими:

1. Харчування. Щоб нігті не ламалися і не слоїлись, їх потрібно регулярно живити кремами або маслами. Можна робити ванночки з оливкової олії або просто наносити його пензликом на нігті і шкіру біля них (нігті набудуть здорового вигляду, будуть швидко рости і міцніти, шкіра зволожиться, задирки пропадуть). Можна придбати спеціальні масла для вашого типу нігтів, до речі, їх дуже зручно використовувати. Не забувайте якомога частіше використовувати крем для рук і нігтів якомога частіше — на роботі, в машині, перед сном, після душу, і т.д.

2. Форма. Нігті треба підпилювати не рідше одного разу на тиждень, щоб вони не слоїлись, пилка повинна йти тільки в одному напрямку. Перед тим, як почати пиляти нігті, ретельно висушіть руки. Волога нігтьова пластина є найбільш вразливою до зовнішніх впливів. До речі, вважається, що квадратна форма нігтя найбільш міцна, вона запобігає ламкість нігтів.

3. Масаж. Вдома чи в салоні ця процедура сприяє швидкому зростанню і зміцненню нігтів, результат буде помітний дуже скоро.

4. Манікюр. Перед цією процедурою обов’язково розпарте нігті в спеціальній ванні, або робіть манікюр після душу. З брудною і сухою шкірою рук ви ризикуєте отримати задирки і навіть запалення в них!

5. Шкіра рук. Не можна виривати задирки, їх потрібно акуратно вирізати спеціальними щипцями. Кутикулу можна видаляти тільки після застосування спеціального засобу для її розм’якшення.


Багатьох цікавить, як прискорити ріст нігтів? Запам’ятайте: це неможливо зробити, сидячи на дієті. Такі експерименти над організмом призводять до розшарування і ламкості нігтьової пластини, на ній можуть з’явитися нерівності і неестетичні білі плями. Тому варто звернути увагу на харчування, зробити його по можливості регулярним і збалансованим. Для міцних, гнучких і блискучих нігтів необхідні вітаміни (А, В, С, Е та інші) і мінерали (селен, кремній, йод, кальцій, цинк).

Крім того, салони краси пропонують різні маніпуляції, спрямовані на поліпшення росту нігтів. Частина з них, наприклад, ванночки з морською сіллю, збагачують нігті мінералами, або теплі масляні ванночки, що розігрівають і живлять нігтьову пластину, можна робити і вдома. Крім цих процедур, косметолог запропонує вам парафінотерапію рук, під час якої поживні речовини з воску і крему збагачують не лише поверхню нігтя, але і глибокі тканини, і кутикулу, і шкіру рук.


Що робити, коли нігті втратили здоровий вигляд? Психологами доведено, що хвороби нігтів на руках і ногах істотно знижують якість життя. У дослідженні брали участь декілька тисяч пацієнтів, які страждають від різних захворювань нігтів. Після обробки їх анкет, вчені виявили, що з хворобою якість життя знижується в середньому на 50%. Переважна більшість пацієнтів скаржилися як на фізичний, так і на душевний дискомфорт і моральні переживання, викликані різними проявами недуг. Тому питання захворювань нігтів і їх лікування дуже актуальне на сьогоднішній день.

Одним з найпоширеніших і неприємних захворювань вважається оніхомікоз (грибкове ураження нігтьової пластини). Грибок — це різновид інфекції, вилікувати її можна тільки знищенням збудника за допомогою спеціальних засобів, підібраних професійним лікарем. Тому лікування нігтів (в першу чергу, оніхомікозу) різними народними засобами абсолютно марно. Не варто забувати, що найчастіше грибок нігтів заразний, а, отже, не звернувшись вчасно до лікаря, ви піддаєте небезпеці своїх близьких.


Відео на допомогу - Б'юті поради: догляд за нігтями в домашніх умовах https://www.youtube.com/watch?v=rA7KIVrpVVQ

Д/з виконати до 25.02.  - підготувати повідомлення "Що нам говорять нігті про стан здоров'я?"

Немає коментарів:

Дописати коментар

Об’єкт проєктної діяльності №3: Іграшки - амігурумі Основна технологія: технологія виготовлення в’язаних виробів

 Термін виконання проєкту -  24.01 - 15.03 Електронна пошта для зворотнього зв'язку  ksenantoshko5gmail.com