Сьогодні на уроці ми продовжуємо знайомитись з бутербродами і будемо
вчитись готувати закриті бутерброди.
Закриті
бутерброди (сандвічі)
Для закритих
бутербродів використовують хліб, батон, булочки. Хліб для таких бутербродів
краще використовувати формовий без скоринок. Його нарізують на скибочки
завширшки 5-6 см і завтовшки 0,5 см. Поверхню смужки хліба змащують тоненьким
шаром вершкового масла (можна використовувати масляну суміш), укладають
тоненькі скибочки підготовлених продуктів (м’ясних, рибних тощо), накривають
другою смужкою хліба, змащеною вершковим маслом, злегка притискають і нарізують
на бутерброди у вигляді трикутників, ромбиків, квадратів.
Для приготування
закритих бутербродів з батоном або булочок їх розрізують уздовж навпіл,
поверхню розділу змащують маслом і вкладають скибочки підготовлених продуктів.
Можна готувати
багатошарові бутерброди, для яких використовують пасти з різних продуктів, що
дають змогу приготувати різні за смаком і зовнішнім виглядом закуски. Для
приготування паст використовують залишки м’ясних або рибних продуктів,
консервів, сиру, шинки, ковбаси, оселедця, яєць і зелену цибулю. Зазначені
продукти пропускають через м’ясорубку з паштетною решіткою, додають вершкове
масло, гірчицю, сіль, перець (за смаком), масу ретельно розтирають і збивають.
Замість гірчиці можна використовувати майонез або тертий хрін.
Сандвічі можуть
бути дво- і тришаровими, з одним продуктом або кількома. В останньому випадку
продукти добирають так, щоб вони поєднувалися між собою за смаком.
Практична робота. Приготування закритих
бутербродів
Послідовність виконання роботи:
1. Подивіться відео приготування закритих
бутербродів:
2. Виберіть спосіб приготування бутербродів. Для
цього вам потрібно визначити, які продукти є вдома і скільки бутербродів буде
готуватись.
3. Дібрати необхідне кухонне приладдя для
приготування бутербродів.
4. Дібрати продукти необхідні для приготування
бутербродів.
5. Приготувати бутерброди.
6. Подати на стіл.
Д/з виконати до 27.05 :
1) виконайте практичну роботу;
2) сфотографуйте процес її виконання та готовий результат;
3) відправте фотографії на електронну адресу ksenantoshko5@gmail.com
Немає коментарів:
Дописати коментар